четвртак, 25. август 2011.

Oj Srbijo međ` šljivama part 7: u Hogvortsu ništa novo


I dok svetska javnost polemiše i piše o ostavci Stiva Džobsa (lektura M.M.), Nemci menjaju nemačke ovčare belgijskim, ovdašnja javnost u našem malom Hogvortsu ne zna kud će pre.

Hladna Dojče lejdi je očitala lekciju našima, iako su zbijali šale i doskočice čekajući je, poruka je bila jasna. Vazda bilo: ko se zadnji smeje, najslađe se smeje. Naravno, u novinskim i televizijskim izveštajima uobičajene floskule, već ih znam napamet: Srbija ispunila uslove, ali mora voditi dijalog, dobre bilateralne odnose, bla bla truć. Drugim rečima, zna se šta nam je činiti.

Beograd i Srbija gore pod udarom visokih temperatura, no mi obični smrtnici moramo po ovoj vrućinčini prevozom s posla do kuće, od kuće na posao, ne mari niko što 26-ca u sred leta greje. Bitno je da su se lansirale elektronske karte, a što red vožnje moš` bacit u smeće i što je krkljanac neizdrživ, nema veze. Modernizacija je modernizacija, molim lepo.

Monahinje su me prijatno iznenadile brzinom reagovanja na situaciju, te sazivom novinara i iznošenjem dokaza. Apelujem na stručnu PR javnost da ih obavezno pozovu na okupljanja jerbo su dobile takav publicitet da svi znamo njihova imena, oklen su i kako žive, ko šta jede a ko ne jede, razloge za makljanje, čak i predmete koji su korišćeni u tuči:

“Makrina je novinarima koje je pozvala sutradan, pokazala modrice i podlive krvi na licu, glavi i ramenima, lekarske nalaze o povredama i drvenu letvu kojom je, kako tvrdi, monahinja Paraskevaca više puta udarila.”

A da se bez Hogvorćana ne može voditi kavga, oću reći nas Srba, nebeskog naroda, pokazuju i vesti koje stižu iz Libije. Srbi su se borili u Generalovoj ekipi, ni manje ni više, kažu, priličan broj naših ljudi je bio u plaćeničkoj vojsci. Čovek s punim pravom sad može tražiti azil u Srbiji, a možda nam i treba takav da malo sredi stanje u zemlji, čvrsta ruka sve rešava. Čak i Tajm prenosi kako je Gadafijev savetnik godinama bio bivši general JNA. Ne bi me čudilo da je Obama nekim čudom naše gore list, ili pak Merkelova koja po Forbsovoj listi trenutno najmoćnija žena na svetu.

Danas je dan odluke i za bajne prvoligaše. Treba im pustiti onu Čorbinu u kojoj poredi fudbalere sa penzionerima, ne bi li se malo rastrčali. I jedni i drugi će po ovoj tropskoj temperaturi kljoknuti, osećam, tako da je bolje da se odma` predaju. Nemamo mi sreće sa tim ligama šampiona, evropskim kupovima itd. Ali zato Nole razbija imitirajući lepu Maru, pa uzeše i lovu za reklamu, blago`s njima.

No, svakako apsolutni pobednik ovijeh dana i moj favorit za Oskara popularnosti je lepa M.M. Ova ničim izazvana žena, kraljica dizajna, butikašica, krem de la krem srpskog džet seta, sa perfektnim znanjem engleskog jezika dade izjavu za Ekskluziv, i ostade živa. Ne bi joj dosta onog blama sa knjigom, kad smo svi voluminizirali od njene proze, već pokaza novi Šanelov lak i prepriča nam svoje iskustvo iz Hemptonsa, gde je upoznala Gvinet Poltron. Iz kog etra se ona ispilela te za koju godinu postala opšte poznata, ja pojma nemam, ali žena fakat nema blage veze o životu. Poenta je zapravo bila udati se sa dvadeset, izroditi decu, i onda se prodavati za superhajtekuspešnu ženu. Ko je meni kriv što sam htela na fakultet, pa karijeru, umesto da sam uradila tako, sad bih se ja frljala s izrazi, i klela se u poznanstvo sa Paltronkom.

E ta dobija više prostora u medijima, nego recimo 15 super studenata koje stipendira VIP a koji su juče ceo dan bili gosti u kancelariji za Digitalnu agendu, i koji su budući stručnjaci iz oblasti telekomunikacija.

Srbija međ šljivama bila, jeste i biće. Kaka EU, nama bre ovde nikad dosadno. Merkelova, mirno spavaj, ne treba nama Jevropa, nama je super ovde sa samim namima.


Нема коментара:

Постави коментар