петак, 12. август 2011.

Oj Srbijo međ` šljivama, part 6: zenba ti ispred nosa, a ti moraš u đakuzi

Ovijeh dana svašta se dešava u miloj nam otadžbini a i šire. Osim što se u svetu dešavaju svakojaka čuda, što nas dragi Englezi kopiraju rušeći i paleći sve i svja po gradovima, i što nas ludi Norvežanin spominje u svom manifestu naširoko i naveliko, i u Srbiji se ne časi časa.
Novi izum da se robija od kuće, tako što si kontrolisan putem nanogice, predstavlja pravu revoluciju. Manje više što se kod Kineza i po bulevarskim ćoškovima ista može kupiti za par stotina dinži, u zavisnosti od dizajna, boje i dodataka, mene zabrinjava što je zapravo ta stvar loše napravljena i što joj je domet slab.

Očigledno se žurilo sa svim tim, pa nisu izvršene sve procene kako treba. Posebno sam iznenađena činjenicom da je pored tolikih stručnjaka iz te oblasti došlo do omaške. Nije se računalo da neki osuđenik ima veliku kuću, bazen, prostrano dvorište itd, da neko ima vilu, neko dva stana u jednom, već je sve to odrađeno na brzaka. A što je brzo to je i kuso. Ja, lično, bih se iznervirala. I tako sam planirala da jednog dana na svom placu dignem kućicu sa bazenom, i zamisli da moram da robijam par meseci u tom obliku, a ne mogu da se bućnem. Odlepila bih.

Trebali su da uzmu sve moguće pretpostavke u obzir. Dobro, jeste ona narodna zakon "pretpostavka je majka zajeba" ali opet tebra, izvršiš proračun šta-ako-onda. Lepo proceniš koliko je mogućih korisnika, pa razmisliš gde oni žive, šta im je sve dostupno, kakve hajtekove imaju na raspolaganju itd, itd. Dičimo se stručnjacima iz svakojakih oblasti, a oni ni na šta nisu mislili.

Gde je tu istraživanje pre lanisranja novog proizvoda, gde su konsultanti da daju svoje savete, mogli su da angažuju i neku pr agenciju ili risrč agenciju. Nisu se čak ni denuli da nam pojasne kakav je novi proizvod, kako funkcioniše, da se slikaju, objasne kako to izgleda u praksi, jerbo mene to na primer zanima. Imam mnogo kazni za saobraćajne prekršaje i mislim se- što da plaćam, predložim da odrobijam u stanu par dana i gotovo. Ali ako ima tako slab domet, dobro ću razmisliti.

Sigurna sam da će ubrzo pasti reklamacije. Trebali su da vode računa.
Ovako, zenba ti ispred nosa, a ti moraš u đakuzi. Pih. Stvrano su me razočarali, i kao stručnjaci i kao komuniste.

Sve je to moglo mnogo, mnogo bolje.

Нема коментара:

Постави коментар