понедељак, 11. април 2011.

Saveti za udobnu dremku u prevozu

Evo par saveta kako da dremnete dobrih pola sata u gradskom prevozu:

-idealan dan za dremanje je Nedelja. Nedeljom su saobraćajnice prazne, a gužve u prevozu nema. Najbolje vreme je oko 16 časova popodne.

-dremanje je najbolje ako se vozite na dugoj relaciji. Na primer, od Lekinog brda ka Zemunu, ili od Vidikovca ka Karaburmi. Prosečno vreme vožnje je 36 minuta, sasvim dovoljno za partiju odmora.

-najbolji deo za lalanje je prednji deo busa, ako je zglobni autobus u pitanju. Uđite na prva vrata, eventualno druga. Zglobni autobus pri skretanju baca zadnji deo pa vam neće biti prijatno bacakanje u krivinama; kada je reč o kratkom busu, uđite na srednja vrata.

-odmah po ulasku otkucajte kartu, ili spremite markicu da vam bude pri ruci. Kontrola može da vam pokvari dremku, ali je dobro da ste spremni, jer će to biti jedan potez ruke da pokažete kartu. Neće vas mnogo poremetiti u odmoru.

-najbolje će biti da sednete u treći red, po mogućstvu ona dupla sedišta što se gledaju. Ako nema duplih sedišta, opet sedite u treći red, evetualno drugi. Ona su malo podignuta, bolje je za noge.

-sedite do prozora. Dok ste još na stanici, pratite položaj sunca, kako biste procenili koja strana u busu nije sunčana, ne treba vam da se pržite dok dremate.

-kad ste do prozora, lagano se možete nadlaktiti i zauzeti veoma udoban položaj glave. Kod duplih sedišta postoji i jedan mali stepenik, pa tu možete lepo da podignete noge, a ako nema gužve možete se i ispružiti što predstavlja pravo zadovoljstvo.

-kad se smestite i namestite, zatvorite oči I opustite se, spremni ste za dremanje. Po želji pustite sebi laganu muziku, a ako nemate sluške ili plejer, isključite se, ne reagujte na zvuke. Još ako imate sreće pa vozač ne sluša radio, vi ste na konju, biće to pravi popodnevni odmor.

-najslađi deo dremke je tri-četiri stanice pred kraj vožnje, tad ste u komi i samo što niste zaspali, mrzi vas da se pokrenete. Pokušajte da dođete sebi najmanje dve stanice pred izlazak iz busa, da vam se ne bi desilo da bunovni posrnete ili ne daj bože padnete.

-kad izađete iz busa, protegnite noge, i istegnite se. bićete kao novi, a vožnja vam nije pala teško, dremali ste. Možete nastaviti dalje sveži i odmorni!!!

Prijatno!

p.s. juče se vozih do Katarine čak u Zemun, ništa mi nije bilo slađe od tog dremeža u praznoj sedamnaestici, celih 36 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар